Πρόγραμμα

Το πρώτο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο σκίτσο, στη γελοιογραφία, στην εικονογράφηση καθώς και στο κινούμενο σχέδιο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη των Χανίων. Το 1ο Chania Cartoon & Animation Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Δεκέμβρη 2017 στην παλιά πόλη των Χανίων, έρχεται να κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων.

Η δράση του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί παράλληλα από δύο χώρους στην πόλη των Χανίων με ελεύθερη είσοδο. Στον ατμοσφαιρικό χώρο της πύλης Σαμπιονάρα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν εικαστικά δημιουργήματα, 25 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, παλιών και νέων· καθένας με το δικό του στυλ και την δική του προσέγγιση. Δίπλα σε αυτούς θα εκτίθενται τα έργα της νέας γενιάς σκιτσογράφων. Οι φοιτητές της σχολής Ορνεράκη, καθώς και οι μαθητές του Εργαστηρίου Σκίτσου Χανίων, μας γεμίζουν ελπίδα για την νέα φουρνιά δημιουργών που σκέφτονται κριτικά, δημιουργούν και ονειρεύονται. Γελοιογραφίες, καρικατούρες, στριπ, κόμικ, εικονογραφήσεις, πάνω από 300 συνολικά έργα, σε μια γιορτή δημιουργικότητας.

Λίγο πιο δίπλα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους animation, τις οποίες διέκρινε η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ μεταξύ 929 ταινιών από 80 χώρες, που στάλθηκαν στο φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 120 από εκείνες που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία, το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την τεχνική αρτιότητα, τον ρυθμό και τη μουσική. Ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί για τις ταινίες που απέσπασαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, στις οποίες και θα απονεμηθεί τιμητική βράβευση.

Το 1ο Chania Cartoon & Animation Festival υπόσχεται να χαρίσει τέρψη και προβληματισμό στο κοινό χαρίζοντας ζεστασιά στην καρδιά του χειμώνα.
Σας περιμένουμε !

 

Πύλη Σαμπιονάρα
20-23 Δεκέμβρη
10.00 - 22.00

 

ΚΑΜ (κέντρο αρχιτεκτονικής μεσογείου)
21-23 Δεκέμβρη
18.00 - 22.00

προβολές για σχολεία
21-22Δεκέμβρη
11.00 - 14.00

 

Καλή μας αντάμωση