Νέα

Facebook Cover 01 1583914708

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που διανύουμε, το Artist Alley του φετινού Chaniartoon - International Comic & Animation Festival, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί σε φυσικό χώρο.

Στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα προβούμε στις ακόλουθες ενέργειες σε μια όσο το δυνατόν πιο ελκυστική ψηφιακή προσέγγιση του Artist Alley.

1. Digital Artist Alley: Ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για Μάσκα Εικονικής πραγματικότητας ή για υπολογιστή. Ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφθεί ψηφιακά τον χώρο του Artist Alley, να δει τα έργα των καλλιτεχνών καθώς και βίντεο τους.

2. Web Artist Alley: Το Artist Alley, θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, σε ειδική κατηγορία όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τις πληροφορίες του κάθε καλλιτέχνη, καθώς και ενδεικτικά δείγματα από τα έργα του.

3. Livestreaming Παρουσιάσεις: Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν σε livestraming τα comic τους ή κάποιο μέρος της δουλειάς τους

4. Augmented Reality Exhibition: H φετινή έκθεση, θα είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής του φεστιβάλ για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. Ο θεατής θα μπορεί να δει το σύνολο της έκθεσης μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, κάνοντας την βόλτα του στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Μια υπαίθρια ψηφιακή έκθεση. 

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα http://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/artist-alley

Το κόστος είναι δωρεάν για όλους τους καλλιτέχνες, σε μια προσπάθεια να δείξουν την δουλειά τους, την δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο ?διαγωνισμός του Chaniartoon σε συνεργασία με τις εκδόσεις Χαραμάδα συνεχίζεται και αυτήν την εβομάδα δίνουν το βιβλίο "Όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν". Όπως λένε και οι ίδιες οι δημιουργοί, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν τη ζωγραφική και σε παιδιά που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει το παιχνίδι με τα χρώματα.
Ένα βιβλίο αυτή τη φορά για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.
Για να μπείτε στην κλήρωση, κάντε ?like&share στο συγκεκριμένο post στο facebook.

117260335 571534093521589 1104789433398460695 o

Συνεχίζουμε τον διαγωνισμό σε συνεργασία με τις εκδόσεις Χαραμάδα.
Αυτήν την εβδομάδα το Chaniartoon κληρώνει το graphic novel "Filmish" -Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κινηματογράφο- του Edward Ross.
Για να μπείτε στην κλήρωση κάνετε ?like στο post του facebook και γράψτε ένα σχόλιο !

116789083 566932860648379 1283516196014139751 o

Ένα μήνα περίπου πριν το φετινό φεστιβάλ και ζεσταινόμαστε διαβάζοντας μια σειρά από όμορφα και ιδιαίτερα Graphic Novels. Το Chaniartoon - International Comic & Animation Festival, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Χαραμάδα, προσφέρουν μια σειρά από Graphic Novels εντελώς δωρεάν. Για συμμετοχή στον διαγωνισμό επισκεφτείτε την σελίδα facebook του φεστιβάλ και αφήστε ένα comment στο σχετικό post. Αυτήν την εβδομάδα κληρώνουμε το graphic novel του Σπύρου Δερβενιώτη "Yesternow".

115804052 563051447703187 6616710838093721038 o

To Chaniartoon ταξιδεύει σε ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ animation του κόσμου, στο Annecy της Γαλλίας.
Πρεμιέρα στο φεστιβάλ Annecy, ανάμεσα σε 1000 περίπου ταινίες από όλο τον κόσμο, κάνει το «Μποτιλιάρισμα στο Σύμπαν», το πρώτο ελληνικό Μουσικό Animation Εικονικής Πραγματικότητας.


Πρόκειται για ένα τραγούδι από τον τελευταίο δίσκο «Σήματα» του χανιώτικου μουσικού συγκροτήματος «The Halicuti Band».

Το animation βίντεο – κλιπ, θα κάνει ελληνική πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Chaniartoon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 11-20 Σεπτεμβρίου του 2020. Οι θεατές θα μπορούν να δουν το στερεοσκοπικό βίντεο 360 μοιρών μέσα από ειδικές μάσκες εικονικής πραγματικότητας. Μέχρι τότε, μπορείτε να ακούσετε το μουσικό κομμάτι στο επίσημο κανάλι του συγκροτήματος στο youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=CheD-owk1io

Άννοιξαν οι εγγραφές για το 4ο Chaniartoon - International Comic & Animation Festival 2020 !

Φέτος θα πραγματοποιηθεί έκθεση κόμικ/σκίτσου με θέμα :
Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εξής ερώτηση "Χανιά και ...;"
Οποιαδήποτε συνηθισμένη, πρωτοφανής, ακραία ή σουρεαλιστική απάντηση είναι σωστή !
Για συμμετοχή στην έκθεση κάντε κλικ παρακάτω :
EXHIBITION

Tο τελευταίο 3ήμερο του Φεστιβάλ, 18-20 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί το Artist Alley, όπου καλλιτέχνες θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ με το όλο το πλούσιο υλικό τους.
Για συμμετοχή στο Artist Alley κάντε κλικ παρακάτω :
artistalley

Για πρώτη χρονιά φέτος θεσπίζονται τα βραβεία κόμικ Chaniartoon (Chaniartoon Comic Awards), στις κατηγορίες καλύτερου κόμικ, καλύτερης αυτοέκδοσης, καλύτερου ηλεκτρονικού κόμικ, καλύτερου σχεδίου, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου εξωφύλλου.
Για συμμετοχή κάντε κλικ παρακάτω :
AWARDS

5th Chaniartoon starts in...