Chaniartoon Comic Library

Chaniartoon Comic Library

1821 Η ΑΡΧΗ Της Επανάστασης

 
Title:      1821 Η ΑΡΧΗ Της Επανάστασης
Categories:      Comic, Comic
BookID:      PC00017
Authors:      Σακελλαροπούλου Χρυσαυγή
ISBN-10(13):      978-618-85291-0-6
Publisher:      byzantinetales.com
Publication date:      2021
Edition:      3
Number of pages:      116
Language:      Greek
Availability:      5 
Picture:      cover
Description:     

Η ζωή του αρχηγού της Ελληνικής Παλιγγενεσίας ζωντανεύει μέσα από το σχέδιο και το χρώμα της Χρυσαυγής Σακελλαροπούλου, μαζί με τα κείμενα και την ενδελεχή ιστορική έρευνα του Θεοχάρη Σπύρου.
Η πλοκή ξεκινά από την παιδική ηλικία του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει με τους Ναπολεόντιους πολέμους και κορυφώνεται με τα Ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τις ηρωικές στιγμές στη μάχη του Δραγατσανίου.

​Στο βιβλίο αναδεικνύονται μεγάλες πρωταγωνιστικές μορφές που προετοίμασαν οργανωτικά , ιδεολογικά και οικονομικά το έδαφος για τον μεγάλο ξεσηκωμό του 1821. Ο Ρήγας Φεραίος, ο Αδ. Κοραής, οι πρωτεργάτες της Φιλικής εταιρείας και άλλα πιο οικεία πρόσωπα όπως ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Υψηλάντης κάνουν την εμφάνιση τους εντός της πλοκής.

Ιδιαίτερο ρόλο έχει ο Ιωάννης Καποδίστριας που αποτέλεσε φίλος του Αλέξανδρου Υψηλάντη και τον επηρέασε άμεσα στις αποφάσεις του για την Ελληνική Επανάσταση μέσα απο τις ζυμώσεις που επήλθαν στην Ευρωπαϊκή διπλωματική σκηνή και μέσα από τις σχέσεις και των δυο με τον Τσάρο Αλέξανδρο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Please past text to modal
7th Chaniartoon starts in...

785x280 SeaSun1